Diëtist – GC Abel Tasman – Grootegast
Weegbree 3 9861 ES Grootegast Tel:0594-612000
Header afbeelding

Diëtist

Marja van Nes, diëtist en leefstijlcoach bij Previtas dieet- en leefstijladvies is sinds november 2021 het vaste gezicht in de huisartsenpraktijk voor alle vragen over dieet, leefstijl en voeding.

Over Marja

Lekker en gezond eten, dat is erg belangrijk. Geen wijzend vingertje, maar iemand coachen om een gezonde leefstijl eigen te maken. Marja is een doelgerichte, behulpzame diëtist met sterke communicatieve vaardigheden. Persoonlijk advies en betrokkenheid staan bij haar hoog in het vaandel. Zij geniet, als haar cliënten met een blij gezicht de praktijk uit lopen.

Marja heeft ruim 8 jaar ervaring opgedaan als diëtist in diverse praktijken. Ze heeft haar ervaring aangevuld met diverse trainingen op haar vakgebied, waaronder kinderdiëtetiek, CVRM, Bariatrische chirurgie, ondervoeding, PDS/diarree en obstipatieklachten en Sportvoeding. Daarnaast heeft ze mede door trainingen op het gebied van gespreksvoering vaardigheden ontwikkeld die van belang zijn bij het veranderen van eetgewoonten en leefstijl. Voeding is een belangrijk aspect om in balans te blijven samen met andere leefstijladviezen als slaap en ontspanning. Naast gezonde voeding vind zij bewegen erg belangrijk voor een gezonde leefstijl. Naast haar werk is ze vaak buiten te vinden in de bossen.

Welke hulp biedt een diëtist?

U kunt bij Marja terecht met al uw vragen over voeding, leefstijl of dieet bij overgewicht, ondergewicht, diabetes mellitus, een verhoogd cholesterolgehalte, verhoogde bloeddruk, maag- en darmklachten, sportvoeding.

  • Algemene diëtetiek
  • Klachten en kwetsbaarheid bij ouder worden
  • Darmklachten
  • Parkinson
  • Ondergewicht/overgewicht bij kinderen en volwassenen
  • Kinderen
  • Sportvoeding
  • CVRM (te hoog cholesterol, bloeddruk, bloedsuiker)
  • COPD

Staat uw hulpvraag er niet bij? Neem gerust contact op om te vragen of Marja iets voor u kan betekenen.

Wordt het vergoed?

Dieetadvisering wordt vergoed vanuit uw Basisverzekering van de zorgverzekering. Dit gaat wel ten laste van uw eigen risico. Behalve voor kinderen tot 18 jaar, ketenzorg (diabetes, COPD en hart- en vaatziekten) en de gecombineerde leefstijlinterventie.

Wilt u precies weten hoe het bij u zit? Neem gerust contact met ons op telefonisch via tel: 0634382293 of stuur een email naar marja@previtas.nl